Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival!

Otvorene su prijave za drugi Sarajevo Photography Festival, koji će se održati od 23. do 25. juna Sarajevu.

Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave širokoj publici, te osvoje vrijedne nagrade.
Konkurs će biti otvoren 25 dana, do 3. maja, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, kreativna fotografija, te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 23. juna u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od četiri hiljade KM.
Tema i lajt motiv ovogodišnjeg Sarajevskog festivala fotografije za ovu godinu je “RESHAPE”. Provokativna i relevantna za umjetnike i publiku, tema “preoblikovanja” podrazumijeva transformaciju i promjenu.
Osim svojih umjetničkih implikacija, tema “preoblikovanja” ima širi društveni i kulturni značaj. S obzirom na preokret kojem svjedočimo na globalnom nivou, tema festivala poziva umjetnike da istraže i odgovore na kritična pitanja i probleme kao što su globalizacija, klimatske promjene, ratovi i sukobi, te utjecaj tehnologije na naš svakodnevni život.
Ovogodišnji članovi žirija su svjetski priznati fotografi, kustosi i umjetnici.
Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 30 zemalja svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posjetilo više hiljada ljudi.
Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i stručna predavanja i radionice koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatne za sve zainteresovane.
Više o tome kako je izgledalo prošle godine možete vidjeti na videu:
https://youtu.be/BRSVmlxuTTE

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu, te najave programa možete naći na web stranici http://www.sarajevophotofest.com, kao i na Facebooku i Instagramu.

Linkovi:

Instagram: http://www.instagram.com/sarajevophotographyfestival/
Facebook: http://www.facebook.com/SarajevoPhotographyAward
Youtube: https://youtu.be/BRSVmlxuTTE

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s