WhatsApp uvodi opciju za čuvanje poruka koje se automatski brišu

Primjećena je nova opcija “Kept messages” u beta WhatsApp verziji. U njoj ćete pronaći sve one poruke koje se automatski uklanjaju nakon određenog vremena.  Na ovaj način svi oni koju učestvuju u grupnoj konverzaciji su u mogućnosti da vide istoriju poruka koje razmjenjuju i pristupe svakoj ukoliko za tim imaju potrebe. Međutim, pristup ovim podacima znači da svako od učesnika može i da obriše određenu poruku. 

Pomenuta funkcija je zlata vrijedna kada je nekom učesniku grupnog razgovora potreban brzi pristup istoriji razmjenjenih poruka. WABetaInfo piše da je funkcija „Kept Messages“ za sada dostupna ograničenom broju korisnika beta verzije WhatsAPP Business (v2.23.4.10). 

Čuvanje poruka nije jedino WhatsApp testiranje 

WhatsApp testira funkciju čuvanja poruka skoro godinu dana, ali ona još uvijek nije postala dostupna svim korisnicima kao dio zvanične verzije. Funkcija se prvi put pojavila u okviru test procesa, kada su korisnici mogli da koriste opcije „zadrži“ i „ukloni“. WhatsApp je tada dodao i brzi pristup sačuvanim porukama iz prozora za konverzaciju, pa po svemu sudeći novo testiranje prethodi proširenju ove funkcije. 

Appuals piše da WhatsApp razvija novu funkciju kako bi korisnicima desktop uređaja omogućio slanje većih media fajlova. Za sada aplikacija kompresuje fotografije objavljene u grupnom razgovoru i tako smanjuje njihov kvalitet. Nova funkcija bi omogućila objavljivanje jasnijih fotografija, bez gubitaka kvaliteta rezolucije. 

Protekle nedjelje je najavljeno uvođenje prevoda glasovnih poruka na WhatsApp aplikaciji, a registrovana uočena je u novoj WhatsApp beta verziji za iOS 23.3.0.73. Svi prevodi biće obrađeni na samom uređaju i neće se otpremati na WhatsApp ili Apple servere, što je značajno unaprjeđenje privatnosti korisnika. 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s