Svaka pahulja snijega može biti uhvaćena u fotografiju na telefonima iz S22 serije

Zima je mnogima omiljeno godišnje doba, kako zbog praznične atmosfere, tako i zbog snijega koji svemu daje neku dodatnu draž i ljepotu. Ima i onih koji zimu baš i ne vole mnogo, ali se i oni slažu da uz bijeli pokrivač sve izgleda lijepo.

Pogotovo je lijepo kada drveće dobije bijeli prekrivač, livade su pune lijepog bijelog snijega i Snješka Bjelića koje su djeca napravila. U takvom ambijentu svi požele da se uslikaju i da zabilježe momente kada zima pokaže svoje najljepše lice.

Napredne funkcije kamere

Kako bi naše fotografije u svoj toj bjelini bile zaista lijepe i bez ikakvih mutnih mrlja ili neprilagođenog svjetla potrebno je da imamo pravi mobilni uređaj kojim ćemo takve fotografije i napraviti. Kao jedan od telefona sa najboljom kamerom na tržištu izdvajaju se telefoni iz Galaxy S22 serije. Za ove telefone kažu da imaju kameru kojom možete uhvatiti čak i pahulju u letu i da ona izgleda savršeno na fotografiji. Nebitno je da li fotografišete po danu ili po noći, fotografije su jasne i čiste.

Naime, serija Galaxy S22 ima kameru sa naprednim funkcijama Nightography, koja je uz ažuriranu verziju Expert RAW aplikacije i potpuno novu aplikaciju Camera Assistant postala još bolja. Aplikacija Expert RAW podiže već snažne mogućnosti noćnog fotografisanja S22 uz moćnu Astrofoto funkciju. Ova nova funkcija omogućava vam da snimite jasne i lijepe fotografije kako pahulja u letu, tako i onih koje su se već smjestile na neku vanjsku površinu.

Za sve one koji vole istraživati svoju umjetničku stranu, na telefonima S22 serije imate prednost korištenja funkcije višestruke ekspozicije zahvaljujući kojoj možete snimiti i nekoliko fotografija odjednom, a zatim koristiti režime preklapanja kako biste ih kombinovali u jednu istaknutu fotografiju. Osim toga, svoju kreativnost možete izraziti i tako što ćete postaviti nekoliko slika jednu na drugu. Na ovaj način moći ćete spojiti više fotografija sa više različitih mjesta na kojima ste bili i spojiti ih u jednu koja će biti zajednička uspomena na jedan lijep dan ili neko lijepo putovanje.

Aplikacija Camera Assistant vam omogućava da snimate fotografije pod vlastitim uslovima, što je odlična vijest za sve koji imaju svoj stil snimanja. Sa ovom aplikacijom možete odbarati koje automatizovane funkcije želite koristiti za potpuno prilagođeno iskustvo snimanja. Aplikacija Camera Assistant daje vam opciju da uključite ili isključite određene funkcije, uključujući automatsko mijenjanje objektiva, automatski HDR i brži zatvarač.

Aplikaciju Camera Assistant možete preuzeti ili sa Galaxy Storea ili iz aplikacije Good Lock. Nakon što je aplikacija instalirana, možete pokrenuti funkciju klikom na ikonu aplikacije, navigacijom do aplikacije Good Lock ili pristupom izborniku Camera Assistant u okviru postavki kamere u vašoj matičnoj aplikaciji kamere.

Aplikacija Camera Assistant vam daje opciju da uključite ili isključite određene funkcije, uključujući automatsko mijenjanje objektiva, automatski HDR i brži zatvarač. Također, imate više opcija kada, naprimjer, odaberete broj slika koje želite snimiti nakon što se timer isključi.

Baterija za cijeli dan

Vrhunske mogućnosti kamere posebno se traže u prazničnom periodu kada želite zabilježiti sve lijepe trenutke sa porodicom i prijateljima, a Galaxy S22 i S22+ snimaju sve u živopisnim detaljima uz fotografije visoke rezolucije od 50 MP, dok S22 Ultra dodaje još više kamere sa fotografijama visoke rezolucije rezolucije od 108 MP. Sva tri uređaja mogu snimati video sadržaj bez podrhtavanja u 8K, uz poboljšano snimanje pri slabom osvjetljenju.

Uz Galaxy S22 Ultra telefone dolazi i S Pen olovka, koja spaja S seriju sa linijom Note spremnom za poslovanje, koja je oduvijek imala ugrađenu olovku. S Pen možete koristiti za označavanje dokumenata, skiciranje novih ideja, klikanje kroz prezentacije i navigaciju kroz posao sa apsolutnom preciznošću.

S22 vam daje bateriju za cijeli dan, što znači da će telefon ostati pun od jutra do večeri s jednim punim punjenjem čak i ako ga koristite neprekidno tokom radnog dana za sve, od provjere i odgovaranja na mailove, do pregledavanja interneta i rad na dokumentima. Također, baterije ovih telefona izdržat će i one koji vole sate provesti praveći fotografije ili snimajući neki video sadržaj.

Telefoni S22 i S22+ imaju 128 i 256 GB prostora za pohranu, sa 8 GB RAM-a za brzi multitasking, tako da nećete imati problema sa prostorom na svom telefonu. S22 Ultra omogućava vam da povećate prostor za pohranu na 512 GB ili čak 1 TB, sa 12 GB RAM-a u modelima sa 256 GB memorije i više.

Vjerujemo da su svi ljubitelji fotografije, pogotovo one noćne, sretni zbog navedenih noviteta koje telefoni iz S22 serije sada imaju, a kompanija Samsung spremila je i posebnu promociju za sve koji sinhronizuju svoju galeriju uz OneDrive, da mogu uživati u 6 mjeseci OneDrive memorije u oblaku od 100 GB uz Galaxy S22 seriju.

Više informacija o promociji potražite na linku.