HTC u augustu predstavlja novi telefon – Desire 22 Pro

HTC Wildfire E2 Plus poslednji je telefon koji je kompanija predstavila publici decembra 2021. godine. Mnogi bi rekli nije to onaj dobri, stari HTC kada su modeli poput Desire bili želja mnogih korisnika. Mnogi su se od ovog brenda i oprostili, ali on je i dalje tu, sada i sa novim, Desire 22 Pro telefonom čije detalje prenosi The Verge. A da li je on sve ono čemu ste se nadali?

Kao što smo već i rekli, HTC je brend koji je daleko od puteva stare slave. Već godinama nismo vidjeli flagship telefon iz ove kompanije, a ono što jesu donijeli na tržište je jednostavno prošlo nezapaženo ili nedovoljno zapaženo. Pomenuti HTC Wildfire E2 Plus bio je jeftina sprava namijenjena najmanje zahtjevnim korisnicima. Po cijeni od samo 100 eura, svako ga je mogao priuštiti, ali malo ko ga je kupio. U ovom trenutku globalno prisustvo HTC uređaja na tržištu je marginalno, a prije četiri godine iznosilo je nešto manje od pola procenta. Međutim, HTC se sada vraća sa nešto ozbiljnijim modelom okrenutim najnovijem trendu u industriji. Mudro ili ne? Ostavićemo vama da procijenite.

HTC Desire 22 Pro nasljednik je prošlogodišnjeg modela sa kojim dijeli ime, ali i malo toga drugog. Naime, telefon o kome govorimo namijenjen je upotrebi u snažnoj sprezi sa metaverzumom. Nakon VR i AR sistema koji se fokusiraju na ovaj virtuelni univerzum, HTC je predstavio i prvi telefon za metaverzum. Ne treba zaboraviti ni to da ovaj koncept podsjeća na HTC-ov blokčejn telefon – Exodus 1, koji je predstavljen 2018. godine, nakon kojeg je, naredne godine predstavljen nešto jeftiniji Exodus 1S, ali bez mnogo tržišnog uspjeha.

Što se tiče samih karakteristika ovog telefona, mogli bismo reći ništa posebno, ali za cijenu od oko 450 eura, nije ni toliko loše:

Tehničke specifikacije: HTC Desire 22 Pro dolazi sa Qualcomm Snapdragon 695 5G procesorom ima 2 Kryo 660 Gold jezgra na 2,2 GHz i 6 Kryo 660 Silver jezgara na 1,7 GHz. Pored toga imamo i 8 GB radne memorije, kao i 128 GB prostora za skladištenje podataka koji možete proširiti MicroSD karticom. Baterija je kapaciteta 4.520 mAh.

Ekran:Displej ovog ekrana dijagonale je 6,6 inča, brzine osvježavanja od 120 Hz i rezolucije 1080 x 2412 piksela uz Corning Gorilla Glass zaštitu.

Kamere: Što se tiče kamera, ovo je klasičan primjerak srednje klase telefona sa glavnom kamerom od 64 MP koja ima otvor blende od f/1.8, ultra širokougaonom kamerom rezolucije 13 MP i otvorom blende od f/2.4, kao i dodatnim senzorom dubine rezolucije 5 MP. Sa prednje strane uređaja nalazi se selfi kamera rezolucije 32 MP.

Sve u svemu ništa fenomenalno, ali jedan sasvim solidan telefon koji će obavljati sve svakodnevne zadatke nezahtjevnih korisnika na adekvatan način. Ali nije to ono što ovaj telefon izdvaja iz konkurencije, već upravo njegove sposobnosti za metaverzum.

Za početak, ovaj mobilni telefon reklamira se kao “savršeni” parnjak HTC Vive Flow sistemu za virtuelnu stvarnost. Upotrebom ova dva uređaja zajedno možete se veoma lako priključiti u “Viverse”, metaverzum kompanije HTC, mada nije baš najjasnije po čemu se to ovaj telefon izdvaja od bilo kog drugog Android telefona.

Pored toga, ovaj telefon dolazi sa posebnim digitalnim novčanikom koji donosi poboljšanu sigurnost i lakšu manipulaciju kriptovalutama, a u njemu se nalazi i jedan besplatan NFT. To je otprilike to. Kako će sve ovo izgledati u praksi vidjećemo prvog avgusta kada ovaj telefon očekujemo na tržištu.

Izvor: benchmark.rs