Samsung u partnerstvu s Netflixom snimio kratki film inspirisan hit serijom “Stranger Things” uz Galaxy S22 Ultra

U okviru najnovije saradnje sa Netflixom, Samsung koristi Nightography funkcije modela S22 Ultra i obilježava premijeru četvrte sezone serije

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je kratki film “Make STRANGER Nights Epic” (Stvorite epske ČUDNIJE noći) koji koristi napredne Nightography funkcije kamere modela Galaxy S22 Ultra u čast popularnoj Netflixovoj seriji “Stranger Things”. Ovaj video je dio Samsung tekuće saradnje sa Netflixom i dostupan je na Samsung društvenim mrežama te stiže upravo nakon što je krenula četvrta sezona “Stranger Things” na ovoj streaming platformi.

U kratkom filmu tema inspirisana serijom Stranger Things” je poslužila kao prikladna pozadina da se prikažu sve prednosti Nightography funkcije modela Galaxy S22 Ultra. U četvrtoj sezoni Stranger Things” noć otvara portal ka neobičnom svijetu – a S22 Ultra je upotrijebljen da dočara taj posebni stil i ispriča filmsku priču koja demonstrira kako Galaxy tehnologija ima moć da prikaže ono što bi u mraku ostalo neprimijećeno.

Da noć bude epska 

U kratkom filmu Make STRANGER Nights Epic” mlada djevojka stavlja svoj Samsung Galaxy S22 Ultra u zadnji džep dok biciklom ide kod drugarice, gdje će sa društvom gledati Stranger Things 4. Tokom vožnje se video funkcija slučajno uključuje i počinje snimati ono što vreba iza nje u Obrnutom svijetu. Sve scene u vertikalnom položaju telefona su snimljene modelom Samsung Galaxy S22 Ultra[1].

Ovaj kratki film prikazuje moćne Nightography funkcije kamere modela Galaxy S22 Ultra, među kojima su glavna kamera od 108MP i senzor od nevjerovatnih 2.4um piksela koje podržava napredna vještačka inteligencija (AI), što omogućava više svjetla i podataka za svjetlije, oštrije video snimke i danju i noću.

 Stvaranje galaksije izuzetnog sadržaja

Samsung i Netflix su već dugo partneri i sarađuju na specijalnim kampanjama za neke od najpopularnijih serija ove streaming platforme. U januaru su pokrenuli integrisanu kampanju za drugu sezonu serije “Emily u Parizu”, gdje je obožavaocima omogućeno da “prelistaju scenario” i postanu glavni lik na sopstvenom animiranom posteru preko modela Samsung Galaxy Z Flip 5G.

 Samsung i Netflix su također zajednički napravili kratki film za igranu seriju “Bridgerton” povodom premijere serije Galaxy S22 na događaju Unpacked u februaru. U ovom trominutnom skeču izumitelji pokušavaju da privuku pažnju kraljice Charlotte iz “Bridgertona”. Pronalazač lord Tristar uspijeva u tome kada prikaže svoj vizionarski izum – ogromne slike u stilu neoklasicizma modela Galaxy S22 Ultra koji će biti dostupan za 209 godina.

Samsung i Netflix najavljuju nastavak saradnje na kreiranju vrhunskog sadržaja visokog kvaliteta koji korisnici znaju da cijene.

Nakon prvog dijela četvrte sezone serije Stranger Things koji je premijerno prikazan u maju, Samsung premijera kratkog filma Make STRANGER Nights Epic dolazi odmah poslije oficijelnog trailera za drugi dio sezone, koji će biti dostupan od 1. jula. Kratki film Samsunga i Netflixa Make STRANGER Nights Epic možete pogledati na Samsung YouTube kanalu


[1] Snimljeno modelom Galaxy S22 Ultra. Kvalitet snimka može da zavisi od vanjskih uslova. Snimanje iz zadnjeg džepa i stvorenja iz Stranger Things su dodati u postprodukciji u ilustrativne svrhe.