Novi Samsung Galaxy S22 i S22+ donose revolucionarnu kameru za fotografisanje i danju i noću

Kreirajte, fotografišite i podijelite najljepše trenutke uz pomoć profesionalne kamere zasnovane na vještačkoj inteligenciji koju nudi najnovija Galaxy S serija.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy S22 i S22+, dva vodeća uređaja koji podstiču kreativnost i lično izražavanje. Galaxy S22 i S22+ uvode dinamičke kamere sa naprednom inteligentnom obradom slike kako bi svaki vaš trenutak bio nezaboravan. Smjeli dizajn telefona Galaxy S22 i S22+ posvećen je održivosti, tako da su uređaji istovremeno lijepi i ekološki osviješteni.  

“Naše kamere za pametne telefone transformisale su način na koji kreiramo, dijelimo iskustva i komuniciramo. Putem fotografija i videozapisa mi se izražavamo i povezujemo sa ljudima do kojih nam je stalo”, rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics. “Zato smo se fokusirali na dizajniranje naše najnovije S serije uređaja sa revolucionarnim mogućnostima kamere koja funkcioniše i danju i noću, pomoću najboljih mobilnih performansi do sada.”

Noć je vaša sa najpametnijom Samsung kamerom do sada

Galaxy S22 i S22+ dizajnirani su da pruže najnaprednije iskustvo sa kamerom do sada, kako bi korisnici mogli da se povezuju i dijele sadržaj gdje god da se nalaze. Uz nove revolucionarne Nightography karakteristike serije Galaxy S22 -– poput 23% većeg senzora u odnosu na Galaxy S21 i S21+ uređaje kao i Adaptive Pixel tehnologije – kamera propušta više svjetla, sjajno izvlači detalje i donosi živopisne boje kojima će se vaš sadržaj istaći, čak i u mraku[1]. Oba modela napravljena su sa moćnom glavnom kamerom od 50MP, telefoto kamerom od 10MP i ultra širokom kamerom od 12MP kako biste uvijek mogli da dobijete najkvalitetnije slike. Kod snimanja videozapisa sa prijateljima, nova Auto Framing[2] funkcija detektuje i prati do 10 osoba istovremeno, i automatski prilagođava fokus kamere kako bi se svi jasno vidjeli. Napredna VDIS tehnologija kod oba modela umanjuje vibracije tako da dobijate glatke i oštre snimke čak i u pokretu. Galaxy S22 i S22+ su također opremljene najnovijom Samsung tehnologijom baziranom na vještačkoj inteligenciji koja vaše fotografije podiže na viši nivo. Lako je napraviti savršenu fotografiju sa Portrait mode načinom rada i novom AI Stereo Depth Map funkcijom pomoću koje će slikani objekti izgledati bolje neko ikad sa vidljivo jasnijim i najsitnijim detaljima zahvaljujući sofisticiranom algoritmu vještačke inteligencije. Jednako dobro radi i kad slikate najboljeg krznenog prijatelja: novi Portrait mode sprečava da se dlaka stopi s pozadinom kako biste uvijek dobili najbolju fotografiju svog ljubimca.

Snaga i performanse koji drže korak sa vašim životom

I na poslu i kod kuće, Galaxy S22 i S22+ dizajnirani su da vam pruže podršku čak i tokom najužurbanijih dana pomoću prvog 4nm procesora u Galaxy telefonu. On pokreće najnaprednije procese vještačke inteligencije i mašinskog učenja, i obezbjeđuje performanse bez premca za sav streaming i potrebnu produktivnost. Dodatno, analiza ponašanja mreže pojednostavljuje performanse aplikacija tako što automatski otkriva koju aplikaciju koristite i usmjerava najviše energije u nju – tako da korištenje, surfanje webom i navigacija nikada nisu bili lakši.

Munjevito brz procesor zahtijeva snagu koja može da drži korak s njim. Galaxy S22 je napravljen sa robusnom baterijom koja traje cijeli dan[3] i brzim punjenjem od 25 W[4] koje vas nikada ne usporava. Galaxy S22+ ima super moćnu bateriju koja uz jedno punjenje može da traje i duže od jednog dana. Galaxy S22+ također nudi super brzo punjenje od 45 W, tako da nema čekanja kada je baterija pri kraju.

Streamovanje filma ili omiljene emisije izgledat će još bolje na prelijepim ekranima Galaxy S22 i S22+. Oba uređaja opremljena su Dynamic AMOLED[5] 2x dispjejom, dizajniranim za najbolje iskustvo gaminga i gledanju sadržaja. Bilo da odaberete premium ekran od 6,1 inča Galaxy S22 ili 6,6 inča[6], Galaxy S22+, svaki je napravljen sa inteligentnom tehnologijom Vision Booster koja automatski prilagođava ekran osvjetljenju oko vas i poboljšava kontrast boja, tako da možete uživati u najboljem mogućem pregledu svih sadržaja. Pored toga, poboljšanja hardverskih performansi su unaprijedila osvijetljenost ekrana – S22 ima maksimalnu osvijetljenost od 1.300 nita, dok S22+ ima maksimalnu osvijetljenost od 1.750 nita[7].

S22 i S22+ će također osigurati stalnu povezanost i saradnju. Kroz naše partnerstvo sa Googleom, možete uživati u Google Duo[8] live sharingu[9] kako biste fotografije u Galeriji gledali zajedno sa prijateljima ili pisali bilješke sa sastanka sa kolegama na Samsung Notes – čak i kad ste razdvojeni.

Savršen dizajn stvoren da traje

Galaxy S22 i S22+ posjeduju prepoznatljiv konturisani dizajn S serije, omiljen među fanovima koji kameru neprimjetno spaja sa kućištem. Kako bi stvorio uglađeniji i prefinjeniji izgled, Samsung je napravio oba uređaja sa prepoznatljivim ravnim ekranom, upotpunjenim luksuznim staklom i završnom obradom. Sada je kućište kamere serije S dizajnirano da odgovara boji tijela uređaja sa tankim i simetričnim metalnim okvirom za besprijekoran izgled. Rezultat je uravnotežen, jedinstven dizajn koji je savremen, moderan i elegantan. Samsung Galaxy S22 i S22+ su dostupni u bojama: fantomska crna, fantomska bijela, zelena i ružičasto-zlatna.

Ovaj sjajni dizajn je napravljen da traje: Galaxy S22 serija predstavlja najizdržljivije mobilne uređaje kompanije Samsung do sada. Galaxy S22 i S22+ su prvi modeli S serije napravljeni od Armor Aluminija – od kojeg smo napravili naš najjači aluminijski okvir, tako da svoj telefon možete bez brige da ponesete bilo kuda. Galaxy S22 serija je također prvi pametni telefon sa novim Corning® Gorilla® Glass Victus®+. Uređaji serije S22 opremljeni su ovim čvrstim staklom sa prednje i zadnje strane, tako da slučajni padovi nisu problem.

Ipak, znamo da pravu izdržljivost ne donosi samo hardver. U sklopu naše posvećenosti da korisnicima pružimo najbolje moguće performanse i iskustvo na mobilnim uređajima, cijela serija Galaxy S22 bit će podržana sa do četiri generacije nadogradnji Android OS-a[10]. Sada milioni Galaxy korisnika mogu duže da koriste prednosti najnovijih funkcija bezbjednosti i produktivnosti. Samsung će ovu namjeru proširiti na cijelu liniju proizvoda kako bi vam osigurao punu podršku širom Galaxy ekosistema.

Galaxy S serija također olakšava da telefon prilagodite sopstvenim potrebama. Možete da koristite čist i intuitivan novi korisnički interfejs Samsung One UI da biste prilagodili izgled i iskustvo početnog ekrana i widgeta. Prilagodite boje ikona, widgete, paletu boja i još mnogo toga ličnim preferencijama i stvorite mobilno iskustvo koje odražava vašu ličnost. One UI vam također omogućava lak pristup mnoštvu emoticona, GIF-ova i stickera direktno na tastaturi, tako da možete odmah da pokažete tačno kako se osjećate bez kucanja ijedne riječi[11].

Pomozite nam da izgradimo održivu budućnost kroz projekat Galaxy for the Planet

Kao naš ekološki najsvjesniji uređaj ikada, Galaxy S22 serija je pionir mobilne tehnologije dok istovremeno čuva našu planetu. Zagađenje plastikom predstavlja ozbiljnu prijetnju životnoj sredini, a odbačene ribarske mreže su posebno štetne za morski život i naše okeane. Saradnjom sa vodećim organizacijama, Samsung pomaže reciklaži odbačenih ribarskih mreža[12] pretvarajući ih u materijal visokih performansi za naše pametne telefone. Dijelovi uređaja sadrže 20% reciklirane plastike iz okeana[13]. Galaxy S22 serija također u svojim zvučnicima sadrži reciklirani materijal, kao i u unutrašnjim dijelovima tastera za napajanje i jačinu zvuka.

Pored plastike iz okeana, za pakovanje Galaxy S22 koristimo 100% reciklirani papir i uključujemo zaštitnu foliju od reciklirane plastike. Svaka futrola za pametne telefone je također dizajnirana od UL-certifikovanih, ekološki prihvatljivih materijala[14] – kao što su reciklirana plastika ili supstance na bio bazi. Ove korisne inovacije su najnoviji primjer posvećenosti kompanije Samsung da radi više sa manje kao dio projekta Galaxy for the Planet.

Bezbjednost kojoj možete vjerovati

Galaxy S22 serija obezbijeđena je moćnom Knox Vault bezbjednosnom platformom, koja uključuje siguran procesor i memoriju koja u potpunosti izoluje osjetljive podatke poput vaših lozinki, biometrijskih podataka ili Blockchain ključeva od glavnog operativnog sistema telefona. One UI i Indicator olakšavaju da vidite koje aplikacije pristupaju vašim podacima i kameri, tako da možete da odlučite da li da dodijelite ili odbijete dozvolu svakoj od aplikacija. Galaxy S22 serija također uvodi nekoliko novih bezbjednosnih funkcija, uključujući ARM mikro arhitekturu, koja pomaže u sprečavanju cyber napada na vaš operativni sistem i memoriju.

Pored toga, Galaxy S22 serija donosi Samsung Wallet[15] – praktično i bezbjedno iskustvo koje olakšava svakodnevni život. Samsung novčanik kombinuje online plaćanje, ID, ključeve i upravljanje datotekama u jednu alatku koja pojednostavljuje vaše svakodnevne poslove, od pokazivanja vašeg studentskog ID-a do prikupljanja putnih dokumenata prije polijetanja.

Ostanite povezani pomoću Galaxy ekosistema

Pored nove serije S22, Samsung predstavlja potpuno novu liniju tableta i paket ažuriranih funkcija za Galaxy Watch4 tako da Galaxy korisnici mogu da ostanu povezani u svakom aspektu života. Napravljena za novu eru povezanosti, Galaxy Tab S8 serija¬– uključujući Tab S8, Tab S8+ i Tab S8 Ultra – je najsvestranija linija tableta kompanije Samsung ikada, napravljenih i dizajniranih da zadovolje potrebe svih koji rade, uče, igraju se i stvaraju.

Dostupnost

Galaxy S22 i S22+ bit će dostupni po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.719 KM za Galaxy S22 i od 2.119 KM za Galaxy S22+, u sljedećim bojama i opcijama: fantomska crna, fantomska bijela, zelena i ružičasto-zlatna u varijantama od 8/128GB i 8/256GB memorije.

Za više informacija o novim Galaxy S22 i S22+ pametnim telefonima, posjetite: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22/.


[1] Adaptive Pixel tehnologija radi isključivo s fotografijama visoke rezolucije, ne u osnovnoj rezoluciji.

[2] Auto Framing funkcija dostupna je samo u Video mode načinu rada. Auto Framing mora biti omogućen prije snimanja. Određene rezolucije i razmjera možda neće biti podržane. Određene funkcije možda neće biti dostupne kada je uključeno automatsko kadriranje. Mogu se prepoznati samo osobe, a postoji ograničenje koliko se ljudi može prepoznati. Dostupno na Samsung kameri, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, New Knox Meeting, Microsoft Teams, Cisco Webex Meeti Zoom aplikacijama. Automatsko kadriranje dostupno je samo na određenoj kameri.

[3] Procijenjeno u odnosu na profil upotrebe prosječnog/uobičajenog korisnika. Nezavisno procijenjeno od strane Strategy Analytics između 20. 12. 08. i 12. 20. u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu s verzijama prije izdanja SM-S901, SM-S906, SM-S908 pod zadatim postavkama pomoću 5G Sub6 mreža (NIJE testirano u 5G mmWave mreži). Stvarno trajanje baterije zavisi od mrežnog okruženja, korištenih funkcija i aplikacija, učestalosti poziva i poruka, broja punjenja i mnogih drugih faktora.

[4] Punjač se prodaje odvojeno; koristite samo punjače i kablove koje je odobrio Samsung. Kako biste spriječili oštećenja i kvarove na uređaju, nemojte koristiti nekompatibilne, istrošene ili oštećene baterije, punjače i kablove.

[5] Dynamic AMOLED 2X ekran s Vision booster tehnologijom na Galaxy S22 i S22+ dobio je VDE certifikat Nemačke za 100% Mobile Color Volume u DCI-P3 rasponu boja, što znači da boje na ekranu nisu isprane već da će korisnik dobiti živopisan prikaz boja bez obzira na različite nivoe osvjetljenja. Ekran može postići najviši nivo svjetlosti do 1750 nita na Galaxy S22+ i 1300 nita na Galaxy S22 uređaju, poboljšavajući kontrast između tamnih i svijetlih aspekata digitalnog sadržaja za sjajniji kvalitet slike, s razmjerom kontrasta od 3,000,000:1 na Galaxy S22+ i od 2 000 000:1 na Galaxy S22 pametnom telefonu za upečatljivo korisničko iskustvo.

[6] Mjere ekrana su dijagonalne; stvarna vidljiva površina je manja zbog zaobljenih uglova i kamere.

[7] High Brightness način rada doseže 900 nita za Galaxy S22 i 1200 nita za S22+.

[8] Trenutno djeljive aplikacije tokom Google Duo videopoziva su Google Arts & Culture, Google Maps, Jamboard, Samsung Notes, Samsung Gallery i YouTube.

[9] Google Duo je zaštitni znak kompanije Google LLC. Aplikacija za dijeljenje uživo dostupna je korisnicima Galaxy S22 serije i Galaxy Tab S8 serije u trenutku lansiranja, a kasnije će biti dostupan i ostalim korisnicima Galaxy uređaja s OS Android sistemom. Korisnici će možda morati da postojeću Google Duo aplikacije nadograde na najnoviju verziju da bi koristili dijeljenje uživo. Dostupnost aplikacije Google Duo može se razlikovati zavisnosti od tržišta. Zahtijeva optimalnu mrežnu vezu.

[10] Dostupnost i vrijeme nadogradnje i funkcija OS Android sistema može se razlikovati zavisno od modela uređaja i tržišta. Uređaji koji ispunjavaju zahtjeve za četiri generacije nadogradnje OS Android trenutno uključuju Galaxy S22 seriju (S22/S22+/S22 Ultra), S21 seriju (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 i Tab S8 seriju (Tab S8 /Tab S8+/Tab S8 Ultra).

[11] Neki mogu koštati više.

[12] Odbačene ribarske mreže kupuju se preko Samsung partnera u saradnji s lokalnim ribarima koji ih skupljaju iz Indijskog okeana i susjednih obalnih područja. Samsung ne preuzima ribarske mreže direktno iz okeana.

[13] Plastika u okeanu je napušteni plastični otpad svih veličina (mikroplastika, mezzoplastika i makroplastika) koji se nalazi unutar 50 km od obala u zajednicama ili područjima gdje upravljanje otpadom ne postoji ili je vrlo neefikasno.

[14] Prodaje se odvojeno.

[15] Samsung Wallet bit će podržan u svim serijama Galaxy S22. Funkcija digitalnog ID bit će dostupna kasnije ove godine, a funkcija pasoša i ulazne karte će biti prvo predstavljena u Južnoj Koreji nakon izlaska proizvoda.