Honor svrgnuo Xiaomi u Kini! – Nevjerovatan rast nekadašnjeg Huaweijevog brenda

Prošle je godine tadašnji podbrend Huaweija, Honor, odlučio krenuti vlastitim stopama. Honor je postao nezavisna kompanija, a nedugo nakon te odluke, ova kompanija je zaključila razna partnerstva s velikim tehnološkim igračima, kao što su Google, Qualcomm i dr. Counterpoint Research sada prenosi izvještaj o odličnom rastu kompanije Honor na domaćem tržištu.

Honor je sredinom ovog mjeseca predstavio Honor 50 seriju srednje klase, a čini se da tek sada imamo jasan pokazatelj kako se, između ostalih, i ova serija pokazala u Kini. Naime, Counterpoint Research prenosi izvještaj u kojem se navodi da je Honor postao treći najveći proizvođač pametnih telefona u Kini. Ovo je prvi put od osmog mjeseca prošle godine da je Honor ušao na listu Top 3 proizvođača pametnih telefona u Kini, kada govorimo u broju prodatih telefona.

Honorova prodaja u osmom mjesecu ove godine porasla je za čak 18% u odnosu na sedmi mjesec, što ga čini jednim od najbrže rastućih brendova u Kini. Honor je sa trećeg mjesta svrgnuo Xiaomi, a razlozi ovakvog rasta Honora mogu se pripisati obnovljenim vezama sa bitnim tehnološkim igračima tržištu, aktivnom istraživanju i razvoju novih tehnologija itd. Honor je sa Honor 50 serijom postigao značajan uspjeh na domaćem tržištu, ali tu ne namjeravaju stati, jer kompanija ozbiljno računa na dobre rezultate od prodaje Honor Magic 3 telefona. Također, očekuje se da će Honor u skorije vrijeme značajno proširiti ponudu svojih telefona u raznim cjenovnim kategorijama.

Inače, na prvom mjestu u osmom mjesecu u Kini po broju prodatih telefona našao se Vivo, dok je na drugom mjestu Oppo.

Izvor: bajtbox.com