Magic 3 je Honorov prvi flagship nakon Huaweija

Kineski brend Honor je predstavio svoje prve flagshipe nakon što ga je prodao Huawei.

Radi se o Magic 3 seriji koja se sastoji od tri modela, Magic 3, Magic 3 Pro i Magic 3 Pro Plus. Ovi uređaji prvo stižu na kinesko tržište, a potom se očekuju i na globalnom tržištu nešto kasnije.

Kada se budu prodavali širom svijeta, mobiteli će dolaziti s Googleovim aplikacijama i uslugama koje Honor ranije nije mogao koristiti zbog američkih sankcija nametnutih Huaweiju. Zbog toga bi Magic 3 serija trebala biti mnogo konkurentnija izvan Kine u odnosu na Honorove uređaje iz ere u kojoj je bio Huaweijev brand i oslanjao se na njegove usluge i AppGallery za preuzimanje softvera.

Magic 3 Pro i Pro Plus pokreće Qualcommov Snapdragon 888 Plus procesor, dok standardni Magic 3 koristi Snapdragon 888. Oba uređaja imaju 6,76-inčni OLED ekran rezolucije 1344p i frekvencije osvježavanja od 120Hz, dok su stranice uređaja “agresivno” zakrivljene.

Stražnje kamere variraju značajno. Standardni Magic 3 ima tri stražnje kamere, glavnu od 50 (1/1.56 inča), ultraširoku od 13 (1/1.31 inč) i monohromnu od 64 MP. Magic 3 Pro dodatno ima i telephoto kameru od 64 MP (1/2 inča) s optičkom stabilizacijom slike i 3,5x optičkim zumiranjem. U slučaju modela Pro Plus je povećana veličima glavnog 50 MP senzora na 1/1.28 inča, kao i rezolucija ultraširokog senzora na 64 MP.

Magic 3 seriju napaja baterija od 4.600 mAh koja podržava brzo punjenje do 66W. U slučaju modela Pro i Pro Plus bežično punjenje je podržano do 50W, a omogućeno je i reverzibilno punjenje. Ovi uređaji su otporni na vodu i prašinu po standardu IP68, a Magic 3 po standardu IP54.

Ovi uređaji dolaze nakon modela V40 koji smo vidjeli u januaru, kao i modela Honor 50 u junu.

Iako je najavljeno da će Honor 50 stići na globalno tržište sa Googleovim aplikacijama i uslugama, preciznog datuma još uvijek nema.

Izvor: Klix