AJB DOC Film Festival: Prijavite se i naučite kako snimiti dokumentarni film pametnim telefonom

Tokom AJB DOC Film Festivala, od 10 do 14. septembra 2021. godine, u Sarajevu će biti održan i trening za mlade autore iz regije

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, organizuje trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom” i poziva sve zainteresovane mlade ljude iz regije da se prijave za učešće u ovoj trodnevnoj edukaciji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Studenti filmskih i akademija scenskih umjetnosti, producenti, novinari i kreativci mogu se prijaviti na trening koji vodi Adnen Chaouachi, tuniski novinar i TV-producent te dugogodišnji saradnik Al Jazeera Media Institutea. Planirano je da trening bude održan u Sarajevu, ako epidemiološka situacija bude povoljna.

Adnen Chaouachi održao je trening o istoj temi na prošlogodišnjem AJB DOC-u, ali u online formatu, a ove je godine planiran rad uživo s teorijskim i praktičnim dijelom tokom kojeg će učesnici imati priliku iskušati svoje sposobnosti i primijeniti naučeno.

Svjetski trend korištenja pametnih telefona za snimanje igranih i dokumentarnih filmova ponukao nas je da se prilagodimo i ponovno ponudimo edukaciju na ovom polju, tim više jer je prošlogodišnji trening dao odlične rezultate, u što ćete se moći uvjeriti na Festivalu ove godine, saopćili su organizatori AJB DOC-a.

Nakon završetka treninga svi odabrani učesnici će imati rok mjesec dana za razradu vlastite ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku roka voditelj treninga i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju i dodijeliti nagradu od 1500 eura, Samsung Note20 Ultra mobilni telefon te mentorsku podršku u procesu snimanja.

Dobit će i mogućnost prikazivanja dokumentarnog filma na narednom AJB DOC Film Festivalu u okviru nove selekcije SmartDoc, namijenjene isključivo mladim autorima koji koriste nove tehnologije.Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem online formulara.

Anadolu Agency

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s