Xiaomi Mi Mix 4 će imati potpuno nevidljivu kameru ispod ekrana


Xiaomi već godinama radi na kamerama koje su smeštene ispod ekrana (ili ispod panela – UPC), ali još uvek nije objavio telefon sa jednom ovakvom kamerom. Mi 10 Ultra je trebalo da bude prvi, ali se to nije desilo, kao ni za Mi 11 Ultra.

Xiaomi Mi Mix 4 će imati potpuno nevidljivu kameru ispod ekrana

Međutim, Xiaomi Mi Mix 4 je sada izgleda spreman da bude objavljen sa kamerom ispod ekrana, a prema navodima dojavljivača Ice Universe, Xiaomi je izgleda pronašao način da zaista sakrije kameru ispod displeja.

Kamera će biti u potpunosti nevidljiva za golo oko, kada je u funkciji. Međutim, ranije glasine su sugerisale da će displej biti limitiran na 1080p+ rezoluciju, a panel će obezbediti kompanija Huaxing Optoelectronics.

Prema navodima, Mi Mix 4 će koristiti dvostruko zakrivljeni displej, kao bi se uštedjelo na troškovima, iako Xiaomi već ima patent za dizajn sa četvorostruko zakrivljenim ekranom.
HoiINDI je kreirao rendere telefona, koji pokazuju sekundarni displej pored kamere, koji je veći od onog na Mi 11 Ultra modelu.

Xiaomi bi mogao predstaviti Mi Mix 4 uz MIUI 13 tokom augusta. Telefon se očekuje sa Snapdragon 888 čipsetom i 4500mAh baterijom sa podrškom za 120W punjenje preko kabla i 80W bežično punjenje.

Izvor: GSMArena/benchmark.rs