NX Studio, novi besplatni Nikon softver za obradu fotografija i video snimaka

Nikon je izbacio besplatni softver za obradu fotografija i video snimaka –  NX Studio (verzija 1.0) Sada su ViewNX-i i Capture NX-D koji su služili za obradu vašeg materijala integrisani u ovaj novi softver pod nazivom  NX Studio.

Osim postavki za kontrolu slike, balansa bijelog i kompenzaciju ekspozicije za sirove slike RAW novi dodaci omogućavaju korisnicima podešavanje boja unutar određenog područja i funkciju četke za retuširanje.

Struktura menija novog softvera organizovana je po toku rada, što poboljšava ukupnu brzinu za svaku funkciju i pruža lakši postupak uređivanja fotografija i video snimaka, bar tako tvrdi Nikon. Postoje razne mogućnosti prikaza, poput filmske trake s horizontalnim i vertikalnim opcijama pregleda, kao i prikaz informacija o snimanju.

NX Studio je kompatibilan s drugim softverima,  kao što su Nikon Transfer 2 i Camera Control Pro 2. Korisnicima takođe omogućava prenos slika Nikon’s Image Space, a biće i ažuriran kako bi se osigurala kompatibilnost sa novim modelima fotoaparata.

Ako trenutno koristite View NX-i i Capture NX-D, preporučujemo vam da se prebacite.

 „Podrška za View NX-i i Capture NX-D, uključujući ažuriranja najnovijeg OS-a, a  dodavanje novih funkcija, nije planirana u budućnosti“, navodi Nikon.

Odavde možete besplatno preuzeti NX Studio za Windows i MacOS.