Uskoro novi YONGNUO YN25mm F1.7M za Micro Four Thirds

Yongnuo je danas na svojoj službenoj web stranici najavio objektiv od 25 mm f / 1,7 za Micro Four Thirds. Iako se čini da je konstrukcija dizajnirana da bude pristupačna i lagana, kompanija tvrdi da će ovaj objektiv imati solidne performanse.

YN25mm f / 1.7M će biti težak 150 grama, širok je  60,8 mm (~ 2,4 inča) i visok 66,6 mm (~ 2,6 inča). Iako cijene i dostupnost nisu bile dio najave, s obzirom na Yongnuoovu tradicionalno nisku cijenu u poređenju sa drugim sličnim objektivima Micro Four Thirds, sigurno je pretpostaviti da će se objektiv prodavati po cijeni manjoj od 150 dolara.

Zahvaljujući Radojuva.com, saznali smo da objektiv ima raspon otvora blende od f / 1,7 do f / 22, ima sedmokraku dijafragmu i blisku udaljenost fokusiranja od 20 centimetara (~ 7,9 inča) i ima prečnik filtera 52 mm. MTF grafikon koji je objavio Yongnyo možete pogledati u nastavku i čini se da pokazuje pristojne performanse za pristupačne objektive.

Objektiv je građen od sedam elemenata u šest grupa, a dizajn uključuje dva elementa izuzetno niske disperzije (ED) i jedan asferični element. Takođe, kao što je spomenuto, objektiv ima autofokus napajan koračnim motorom.