Lenovo predstavio ThinkReality A3 prilagodljive pametne naočare

Kompanija Lenovo je tokom CES 2021 sajma predstavila ThinkReality A3 pametne naočare, koje karakteriše mala težina, prilagodljivost, a namijenjene su poslovnom tržištu i omogućavanju pametnih tehnologija većem broju ljudi.

ThinkReality A3 se sa računarima ili selektovanim Motorola telefonima povezuje preko USB-C kabla, u zavisnosti od potreba korisnika. Sugeriše se da su naočare prenosive i udobne, a mogu se ojačati industrijskim okvirima za bezbjedniju i izdržljiviju upotrebu.

A3 pametne naočare pokreće Qualcomm Snapdragon XR1 Platform, koji pruža performanse visokog kvaliteta i imaju stereoskopske 1080p displeje koji korisnicima obezbjeđuju uvid u do pet virtuelnih displeja. Pored toga, 8MP RGB kamera obezbjeđuje 1080p video za daljinsko korišćenje, dok dvostruka fish-eye kamera obezbjeđuje aktivnosti praćenja. ThinkReality A3 PC Edition model naočara je namjenjen laptopima i mobilnim radnim stanicama, kako bi se korisnicima omogućilo da pozicioniraju više velikih virtuelnih monitora za pregled i korišćenje Windows softver alatki i aplikacija. Virtuelni monitori su optimizovani i kompatibilni sa vodećim Lenovo ThinkPad laptopima i mobilnim radnim stanicama koje pokreću Intel i AMD Ryzen procesori.

ThinkReality A3 Industrial Edition je namjenjen selektovanim Motorola telefonima, a obezbjeđuje obavljanje AR zadataka bez upotrebe ruku u kompleksnim radnim okruženjima. Industrial Edition je podržan ThinkReality softverskom platformom.

Lenovo ThinkReality A3 pametne naočare će biti dostupne na selektovanim tržištima širom svijeta tokom sredine 2021. godine.