Nova linija televizora poput umjetničkog djela

Osvježenje enterijera uz The Frame i The Serif Samsung televizore

Uređenje životnog ili poslovnog enterijera za nekoga predstavlja veoma izazovan zadatak, a za druge jedno divno putovanje i uživanje u odabiru namještaja i detalja koji će krasiti enterijer. Moderni koncepti uređenja se sve više okreću kombinaciji jednostavnosti i funkcionalnosti, olakšavajući procese izbora. Ne zaboravimo i na nove tehnologije čiji dizajn sve više podržava savremene forme kako bi se uređaji što bolje uklopili u omiljeni kutak. Sa druge strane, ono što vijekovima oplemenjuje prostor su umjetnička djela i drage fotografije, dajući prostoru dušu, a ona je najvažnija, jer prostor pamtimo po tome kako smo se u njemu osjećali. Samsung je upravo želio da bude dio tog lijepog osjećaja u prostoru, stvorivši televizore koji reprodukuju slike i fotografije – The Frame i The Serif.

Samsung The Frame je namijenjen prije svega zaljubljenicima u umjetnost, sa izraženim osjećajem za estetiku. Ovaj uređaj pretvara svaki dom u galeriju, zahvaljujući elegantnom dizajnu, okviru u boji po izboru, kao i specijalnom režimu koji omogućuje prikazivanje više od 1.200 vrhunskih umjetničkih djela iz jedinstvene Samsung Art Store prodavnice kada je televizor isključen. Ova umjetnička platforma se konstantno dopunjuje i novim djelima, te omogućava da imate sopstvenu zbirku radova iz mnogobrojnih svjetskih muzeja u samo jednom jedinom okviru. Od klasičnih remek-djela slikara kao što su Van Gogh i Oscar-Claude Monet, preko svjetski poznatih fotografija, pa sve do moderne i apstraktne umjetnosti – svaki korisnik ima mogućnost da izabere djelo koje će krasiti njegov životni prostor. Korisnici mogu uživati i u sopstvenim fotografijama, kao što su porodični portreti velikog formata, budući da se slike sa telefona ili USB Flash Drive-a veoma lako prebacuju na Frame televizor.

Estetikom se ističe i Samsung The Serif model televizora. Kreirali su ga čuveni francuski dizajneri, braća Burule. The Serif izgleda savršeno iz svakog ugla, i što je najvažnije – po potrebi se može pomjerati po sobi. Karakteriše ga i odvojivo metalno postolje, tako da korisnik može birati hoće li televizor biti postavljen na polici, komodi, ili će stajati samostalno. Samsung je ovom modelu dodao NFC i AirPlay2 opcije povezivanja, kako bi korisnici mogli da slušaju muziku sa telefona na televizoru, bez suvišnih kablova. Za uživanje u moćnom zvuku na The Serif televizoru, dovoljno je aktivirati NFC aplikaciju na pametnom telefonu i položiti ga na televizor, a uređaji će se sami bežično povezati. Oba modela dolaze sa Quantum Dot AI Upscaling tehnologijom, koja obezbjeđuje stopostotnu vidljivost boja sa više od milijardu nijansi, za besprijekorno realističnu sliku i izvanredne kontraste. Pored toga, vještačka inteligencija unapređuje i prilagođava kvalitet prikazane slike 4K kvalitetu, bez obzira na trenutnu rezoluciju ili izvor sa kojeg se sadržaj reprodukuje. The Serif ima sposobnost da detektuje promjenu količine svjetlosti u prostoriji i podesi optimalno osvjetljenje, zahvaljujući funkciji „Prilagodljive slike“, čineći gledanje televizije prijatnijim za oko.