Sadržaje sa telefona preselite na TV ekran – The Sero je prvi na svijetu rotirajući televizor

Pronalazak idealnog proizvoda koji nam odgovara po svemu, često je popločan neposrednim iskustvima i željama korisnika, a posebno kada je u pitanju tehnologija, gdje se trendovi i navike mijenjaju ogromnom brzinom. Kompanija Samsung, tokom jednog istraživanja, došla je do podatka da ispitanici više vremena provedu gledajući u telefon, nego u televizor, ali i da bi voljeli da u sadržajima sa mobitela uživaju u većem ekranu, sa boljim kvalitetom zvuka.

Kako Samsung sluša želje i potrebe svojih korisnika, tako su i napravili prvi na svijetu rotirajući televizor The Sero, koji se sam postavlja horizontalno ili vertikalno, u zavisnosti od sadržaja koji prikazuje ili želje korisnika. Ubrzo zatim, otvorio se cijeli svijet novih mogućnosti u smislu šta bi se sve moglo gledati na TV-u. U nastavku vam donosimo neke od ideja.

Kućna teretana

Vježbanje uz različite YouTube kanale ove godine doživjelo je masovnu popularnost, a većina nas bi tom prilikom posegnula za laptopom ili telefonom, što nije uvijek najpraktičnije, zbog čestih promjena položaja prilikom vježbanja. Zato je The Sero u ovakvim situacijama fenomenalna zamjena, budući da vježbe u stojećem položaju možete gledati vertikalno, dok će se televizor rotirati onog momenta kada se vježbe „presele“ na pod, kako bi vam bilo lakše da pratite svaki pokret.

Muzičko veče

Kada smo već kod YouTubea, slušanje muzike i gledanje video sadržaja na ovoj platformi mnogo su uzbudljiviji i interaktivniji na velikom ekranu – pogotovo na onom koji se rotira po potrebi. Jedan od komentara korisnika tokom istraživanja bio je i da „žele da uživaju u muzici sa telefona, ali na zvučnicima najvišeg kvaliteta“, a moćni sistem zvučnika na Samsung The Sero televizoru sa snagom od 60W ima više nego dovoljan kapacitet da reprodukuje muziku sa telefona putem Bluetooth konekcije. Dodatni benefit je zajedničko gledanje muzičkih spotova i koncerata kada ste u većem društvu, kako bi svi istovremeno bili u toku.

Slike s mora, Instagram, TikTok…

Pored napredne tehnologije po pitanju kvaliteta slike i zvuka, najspecifičnija karakteristika ovog televizora svakako je mogućnost vertikalnog gledanja sadržaja, što posebno dolazi do izražaja prilikom skrolovanja kroz društvene mreže. Bilo da Instagram ili TikTok koristite samo privatno ili vam je to dio posla, sa olakšanjem ćete prigrliti opciju gdje više nećete morati da umarate oči gledanjem u mali ekran po cijeli dan, već ćete jednim klikom povezati svoj Android ili IOS pametni telefon sa televizorom. Iskustvo će biti potpuno, zahvaljujući QLED Quantum Dot tehnologiji na bazi vještačke inteligencije koja je zadužena za savršenu sliku i boje, prilagođavajući je u skladu sa osvjetljenjem i vanjskim okolnostima do 4K rezolucije.

Brainstorming i zajednički projekti

Za kraj smo ostavili jednu neočekivanu primjenu The Sero televizora, koja ima potencijal da postane sastavni dio modernih kancelarija. Zahvaljujući jednostavnom povezivanju sa bilo kojim telefonom u prostoriji, kristalno jasnoj slici i mogućnosti rotacije ekrana, ovaj uređaj može biti sjajan pomoćnik prilikom spremanja prezentacija i grupnih projekata sa kolegama. Umjesto guranja ispred jednog laptopa, sadržaj na ekranu biće jednako vidljiv svima u prostoriji, te će čitav proces brainstorminga biti brži i efikasniji.