Nova Panasonic Vlog kamera

LUMIX G100 Micro Four Thirds 20.3 MP vlog kamera se u isto vrijeme pojavila na tržištu kao i njen konkurent Sony ZV 1.

Kako Panaonic najavljuje, ova kamera ima sve što treba jednom vlogeru za stvaranje visokokvalitetnog vlog priloga. Video snimci QFHD 4K 24p / 25p visoke rezolucije (3840×2160 ) i FHD od 25/50p su neke od video performansi ovog novog Lumix modela.

Na ovom modelu se nalaze sve potrebne funkcije fotoaparata koje su vam nadohvat ruke:

3,0-inčni dodirni monitor 1,840,000 tački koji je pokretan u više uglova, tražilo 3,680,000 tački, stabilizacija slike 5 osa tokom snimanja FullHD videa i 4 ose tokom snimanja 4 K videa. Frame marker sa kojim možete provjeriti kompoziciju i aspect ratio, REC Frame indikator koji pokazuje kada kamera snima. Dostupne su takođe različite proporcije snimanja (aspect ratio) 16: 9, 4: 3, 1: 1, 4: 5, 5: 4 i 9:16, koji su prilagođene svakoj platformi od Instagrama do YouTubea. Autofokus koristi DFD AF Sistem (fokus praćenja, fleksibilni i manuelni fokus). Za snimanje usporenih 120 fps ili ubrzanih snimaka 2x 4x i 8x postoji Slow & Quick Mode.

G100 takođe omogućava snimanje visokokvalitetnog audio zapisa putem eksternog mikrofona sa Nokia OZO Audio inteligentnom tehnologijom. Ugrađeni mikrofon visokih performansi sastoji se od tri unutrašnja mikrofona (višesmjerni, prednji i zadnji) koji se mogu aktivirati ručno ili automatski putem funkcije praćenja kako bi se osigurao jasan zvuk bilo da snimate selfije, intervjue, događaje uživo, ili IT ton u prirodi. Lumix G100 ima ulaz za eksterni mikrofon. Sve što snimite možete urediti, promijeniti veličinu i odrezarti unutar fotoaparata i poslati preko Bluetooth ili Wi-Fi uređaja.

Za napredne videografe LUMIX G100 podržava snimanje u V-LogL. G100 je nevjerovatno kompaktan i lagan (70 g), jednostavan za nošenje čak i sa objektivom. Mali stativ (prodaje se posebno) olakšava držanje kamere, a povezivanje sa fotoaparatom se vrši putem USB-a: Fukcije na stativu su: pokretanje / zaustavljanje snimanja, otpuštanje zatvarača i prekidač za sleep mod.

Cijena ovog fotoaparata je cca 650 EUR

Cijena stativa Panasonic DMW-SHGR1 je cca 90 EUR