SAMSUNG A71 – mini foto i video test

Ovih dana smo napravili mali test foto i video mogućnosti novog Samsung A71 pametnog telefona.

Izrazito prijatan u ruci, tanak (7,7 mm), širokog Super AMOLED ekrana od 6.7 inča rezolucije 1080×2400 i lagan (179 g). Procesor telefona je Snapdragon 730 2x 2.2 GHz Kryo 470, 6x 1.8 GHz Kryo 470 sa 6 ili 8 GB RAMA i interne mermorije od 1280GB. Model ima ulaz za slušalice 3.5 mm.

Ono što nas je najviše interesovalo jesu njegove kamere i foto/video performanse.

Zadnje kamere:

Rezolucija fotografija 64 MP Senzor kamere Samsung S5KGW1 LED blic, Otvor blende f/1.8 Rezolucija videa 4K (2160p 30fps ) 1920 x 1080 30 – 240 fps. Ima mogućnost da snima u ultra širokom modu.

Neke od perfomansi su Autofocus Continuous, digitalni zum, stabilizacija slike i super stabilizacijia prilikom snimanja 1080p videa, panorma vertikalna i horizontalna, HDR, fokus na dodir, detekcija lica, detekcija faze autofokus (Phase Detection ) i Super fazna detekcija.

Druga kamera je od 12 MP f/2.2. Treća makro kamera 5 MP f/2.4 i četvrta kamera za dubinu polja od 5 MP f/2.2

Prednja kamera je rezolucije od 32 MP sa senzorom kamere Samsung S5KGD1. Otvor blende f/2.2 Rezolucije 4K videa 30 fps

Cijena telefona cca 350 EUR

Prijatno smo iznenađeni foto perfomansama. Sa ovim telefonom možete napraviti odlične fotografije. Dobar dynamic range, dobar fokus. Makro kamera i fokus uživo takođe dosta precizno radi i daje lijepe rezultate, mada dok se dođe do nje, kao i do pro moda i panorame, mora se ući u poseban meni. Pogledajte nekoliko fotografija urađenih ovim telefonom, a zatim u nastavku pogledajte video performanse.

široka kamera
široka kamera
široka kamera
široka kamera
ultra široka
ultra široka
zumirano
zumirano
Ultra široka kamera sa Auto filterom
Ultra široka kamera sa Auto filterom
pro mod
pro mod
pro mod
pro mod
makro kamera
makro kamera
makro kamera
makro kamera
makro kamera
makro kamera
fokus uživo
fokus uživo
selfi kamera
selfi kamera
panorma ultra širokom kamerom
panorma ultra širokom kamerom

Što se tiče videa, nedostatak stabilizacije se primjećuje na 4K snimcima. Auto fokus i dynamic range su dobri, ali treskanje može biti iritirajuće.  Super stabilizacija za snimanje u 1080p je dobra, pa ako nemate potrebu da snimke gledate na velikom ekranu preporučujemo da snimate u ovome modu. U mračnim uslovima fokus se primjetno muči da izoštri snimak. Slow motion, super slow motion i time lapse su dobri u poređenju sa snimcima skupljih Samsung modela.