Poziv za digitalne umjetnike: Iskoristite priliku da se vaš rad vidi širom svijeta!

Digitalne umjetnike širom svijeta obradovala je vijest da je otvoren novi konkurs za promociju modernog stvaralaštva u neobičnoj saradnji kompanije Samsung Electronics i premijum platforme Niio. Konkurs pod nazivom Samsung The Wall x Niio Art Awards ima za cilj da otkrije najinspirativnija digitalna umjetnička djela, kako neafirmisanih, tako i već priznatih umjetnika. Pored prilike da njihov rad bude prikazan na ukupno deset izložbenih lokacija širom svijeta, uključujući Koreju, Singapur, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države, i to na najnovijem Samsung televizoru The Wall, takmičari će se međusobno nadmetati i za novčanu nagradu u iznosu do 15.000 dolara.

Samsung The Wall _2

Od nedavno dostupan na tržištima širom svijeta, The Wall televizor najnoviji je primjer inovativne 4K MicroLED tehnologije, koja ima moć da se prilagodi bilo kojoj veličini i rezoluciji ekrana, uljepšavajući izgled svakog prostora. Međutim, ovaj put će The Wall biti taj koji će biti uljepšan, i to najboljim radovima sa ovog konkursa. Pobjednike će birati žiri sastavljen od svjetski priznatih stručnjaka za digitalnu umjetnost, a kriterijum kojim će se voditi biće kreativnost i originalnost po pitanju koncepta i detalja.

Samsung The Wall x Niio Art Awards_2

„Saradnja naše kompanije sa Niio Art platformom i njenom globalnom zajednicom stvaralaca, odaje počast onima koji posjeduju talenat za digitalnu umjetnost, nudeći im prostor gde će taj talenat biti vidljiv i dostupan svima. Ovaj konkurs će takođe odigrati značajnu ulogu u predstavljanju nove ere konzumiranja umjetnosti, koja oživljava na ekranu The Wall televizora”, rekla je Hyesung Ha, potpredsjednica segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

Samsung The Wall_1

Niio je najveći katalog pokretnih slika na svijetu, koji svakodnevno inspiriše ljubitelje vizuelne umetnosti, dajući im priliku da u njoj uživaju na uređajima u svojim kućama. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ova premijum platforma okuplja više od 4000 umjetnika, galerija i partnera iz više od 70 zemalja svijeta, koji na jednom mjestu mogu da skladište i objavljuju svoju umjetnost, kao i da pozajmljuju ili kupuju tuđu.

„U svijetu u kome smo svi međusobno povezani, kreativci sve više koriste digitalne alate kako bi nam ispričali svoju priču. Stoga nam je veoma drago što smo ostvarili saradnju sa Samsungom i savremenim umetnicima pružili priliku da svoja dela izlože na ovako posebnom uređaju, koji je i sam po sebi umjetničko djelo”, rekao je Rob Anders, generalni direktor platforme Niio.

Svi zainteresovani za konkurs mogu posjetiti sajt https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/, gdje mogu postaviti svoja djela, naći sve potrebne informacije o prijavi, uslovima konkursa, rokovima i nagradama.

Za više informacija o The Wall televizoru, posjetite: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall.