Samsung predstavio novi Galaxy XCover Pro: Elegantan, izdržljiv i kao stvoren za biznis

Premijum dizajn, opcije razvijene za biznis i moćna rješenja u kombinaciji sa intuitivnim dizajnom i produktivnošću

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je novi Galaxy XCover Pro, pametni telefon dizajniran za zaposlene u različitim industrijama širom svijeta. Slično modelima iz Galaxy porodice telefona, XCover Pro može da se pohvali ekranom od ivice do ivice, dugotrajnom baterijom, kao i Samsung Knox zaštitnim sistemom. Osim toga, ovaj uređaj je unaprijeđen jedinstvenim mobilnim rješenjima, poput podrške za novu voki-toki funkciju u okviru Microsoft Teams platforme za komunikaciju.

„Galaxy XCover Pro je rezultat rastućeg investiranja i posvećenosti kompanije Samsung B2B tržištu“, rekao je DJ Koh, predsjednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung. „Vjerujemo da je ovo tržište spremno za promjene u 2020. godini, te namjeravamo da budemo pioniri u kreiranju otvorene, multimedijalne mobilne platforme, idealne za novu generaciju digitalno osviješćene radne snage.“

Uređaj koji na test stavlja dizajn i izdržljivost

Galaxy XCover Pro prilagođen je čitavom nizu različitih industrija – od trgovine i proizvodnje, do zdravstva i logistike. U isto vrijeme kompaktan i elegantan, ovaj uređaj laganog dizajna mnogo je više od tradicionalnog biznis telefona.

Zahvaljujući IP68 sertifikatu, XCover Pro otporan je na vodu i prašinu, a MIL-STD 810G vojna certifikacija garantuje zaštitu od ekstremnih visina, vlažnosti i drugih klimatskih uslova, kao i otpornost na padove sa više od 1.5 metar, i to bez zaštitne maske. Dalje, uz pogo pin podršku i kompatibilnost sa svim postoljima za punjenje, telefon će uvek biti spreman za korištenje, dok će baterija kapaciteta 4.050mAh trajati tokom čitavog dana. U situacijama kada im je potrebna dodatna energija, korisnici mogu jednostavno zamijeniti bateriju – potrebno je samo da ubace rezervnu i nastave dalje. [1]

Galaxy XCover Pro korisnicima pruža mogućnost prilagođavanja njihovim potrebama. Ova funkcija pojednostaviće sve komplikovane radnje, omogućujući korisnicima da pokrenu skener, CRM aplikaciju ili uključe svjetiljku bez pretraživanja menija ili gledanja u telefon.[2]

Pored toga, ovaj telefon dolazi sa FHD+ Infinity displejem od 6.3 inča, koji se prostire od ivice do ivice  ekrana i savršeno funkcioniše u svim vremenskim uslovima, čak i po kiši i snegu. Idealan je za radnike na terenu, zahvaljujući režimu koji omogućuje korištenje telefona sa rukavicama, a nova funkcija kreiranja tekstualnih poruka glasom čini komunikaciju jednostavnom i praktičnom. [3]

Terensko rješenje razvijeno u saradnji sa partnerima

 Uz korištenje Galaxy XCover Pro telefona, profesionalci i terenski radnici od sada mogu uživati u svojim omiljenim funkcijama i aplikacijama razvijenim u saradnji sa partnerima kompanije Samsung, što im omogućuje trenutno upravljanje zalihama i obradu plaćanja jednostavnim skeniranjem barkodova. Kako bi olakšao komunikaciju među kolegama, Samsung je usko sarađivao sa kompanijom Microsoft na predstavljanju inovativne platforme Microsoft Teams i prve voki-toki funkcije koja koristi push-to-talk sistem.

Također, Galaxy XCover Pro biće opremljen Samsung POS platnim rješenjem, odobrenim od strane Visa Tap to Phone pilot programa, koji pomaže prodavcima da prepoznaju način na koji potrošači najradije vrše plaćanja, korištenjem jednostavnog i pouzdanog softvera. Korisnici će sada moći da vrše uplate za samo nekoliko sekundi, jednostavnim prislanjanjem svoje beskontaktne kartice, telefona ili pametnog sata na ekran Galaxy XCover Pro uređaja.

 Savršen spoj sigurnosnog sistema i biznis menadžmenta

Prilikom izrade Galaxy XCover Pro telefona, posebna pažnja posvećena je i zaštiti podataka. Ovaj uređaj osiguran je višeslojnom odbrambenom platformom Samsung Knox, što omogućuje korištenje naprednih sigurnosnih funkcija, poput hardverske zaštite, izolacije podataka i enkripcije, kako bi povjerljive informacije o poslovanju kompanije bile sigurne od napada hakera ili virusa. Uređaj također sadrži čitač otiska prsta, kao i opciju prepoznavanja lica, za beskontaktno otključavanje telefona.

 

[1] Rezervna baterija se prodaje zasebno.

[2] Programabilni tasteri zahtjevaju zasebnu kupovinu Knox dozvole.

[3] Kreiranje tekstualnih poruka glasom trenutno je dostupno samo na kineskom, engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom i španskom jeziku.