Samsung Note 10 – lepeza foto i video mogućnosti

Proveli smo nekoliko dana sa novim Samsung NOTE 10 telefonom. Kao što ime našeg portala kaža,  fokusirali smo se na foto i video performanse ovog novog telefona. Kao i obično, uradili smo nekoliko foto i video testova ovog moćnog uređaja i uvjerili smo se da Samsungova NOTE linija i dalje vodi računa o  foto i video mogućnostima i opcijama. Bili smo u Trebinju, u podrumu vina Vukoje, (na dnu fotografije koju otovrite imate opciju punog prikaza fotografije )

prošetali smo pokraj Zemaljskog muzeja u Sarajevu, a noću smo se provrtili po centru Sarajeva. (na dnu fotografije koju otovrite imate opciju punog prikaza fotografije )

Ono što nas je prijatno iznenadilo je kvalitet fotografija koje su snimane u tamnim ili noćnim uslovima, stabilizacija prilikom snimanja iz ruke video snimaka, interesantni video mod (focus uživo)… (na dnu fotografije koju otovrite imate opciju punog prikaza fotografije )

Galaxy NOTE posjeduje ekran veličine 6.3“, a širine je 7.9 mm. Okvir telefona je napravljen od metala i relatvno je tanak i ugodan za držanje u ruci, bilo da je to prilikom telefoniranja, kuckanja ili snimanja. Predstavljamo Dynamic AMOLED koji je sjajan u svim uslovima. Prikaz fotografija i videa je predivan do te mjere da smo imali osjećaj da su snimci možda malo i uljepšani.

7-nanomentarski procesor omogućava brzo preuzimanje datoteke, igranja igrica uživo, ali i da se strimuje sadržaj čak i kada se nalazite na najprometnijim mjestima. Ovaj model ima u sebi 8 GB RAM-a i do 512 GB interne memorija koja je dovoljna za pohranjivanje mnoštva teških fajlova kao što su recimo 4K video snimci. Kao što smo već rekli na početku, opcije koje krase Samsung NOTE 10 su: live fokus (bokeh) za video i fotografiju, opcija superstabilnosti, video uređivanje, profersionalni mod za foto snimanje, usporeni snimci (slow motion) i ubrzani snimci (time lips), panorama, 4K video 60p (bez stabilizacije).

 

Za one koji kao mi uživamo u fotografisanju i snimanju, najbitnie specifikacije ovog telefona su sljedeće:

Tri zadnje(glavne) kamere 12 MP, f/1.5-2.4, 27mm (široka), 1/2.55”, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS 12 MP, f/2.1, 52mm (telefoto), 1/3.6”, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optički zum 16 MP, f/2.2, 12mm (ultraširoka) LED blic, auto-HDR,

VIDEO:2160p@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, dual-video rec., stereo sound rec., gyro-EIS & OIS

Snimanje u 4K 60p nema mogućnost stabilizacije slike

Prednja kamera 10 MP, f/2.2, 26mm (šitroka), 1.22µm, Dual Pixel PDAF Features, Dual video call, Auto-HDR Video 160p@30fps

Selfi foto kamera 4K rezolucija
Selfi foto kamera 4K rezolucija

Model nema 3.5 mm ulaz za slušalice. AKG slušalice koje dolaze sa modelom su sa USB Type C jackom. Za slušalice 3.5mm morate nabaviti adapter.