Najjači profesionalac – Apple MacBook Pro 16”

Za sve one koji mogu dobro unovčiti svoje dizajnerske, video ili foto aktivnosti.

Apple je izbacio na tržište svoj novi ultra snažni MacBook Pro. Ovaj laptop podiže na mnogo veći nivo praktičnost i snagu jednog laptop računara. Procesori i memorija visokih performansi, napredna grafika, jako brza pohrana i još mnogo toga.

Procesor

MacBook Pro s najnovijom generacijom procesora Intel Core dostiže potpuno novu razinu računarskih performansi. 16-inčni model sada ima 8-jezgreni Intel Core i7 i  i9 procesor devete generacije koji ostvaruje brzine Turbo Boosta do 5,0 GHz. To aplikacijama za 3D grafiku kao što je Autodesk Maya omogućava 40% brže rendendovanje u poređenju s 6-jezgrenim procesorom prethodne generacije i do 2 puta brže renderiranje od 4-jezgrenog procesora.2 Novi 4-jezgreni procesor osme generacije u 13-inčom MacBooku Pro čini ga spremnim za rješavanje i najtežih zadataka poput kompajliranja koda, rendovanje 3D modela, dodavanja specijalnih efekata, montaže audiozapisa ili kodiranja videozapisa koje sada obavlja brže nego ikad.

Većina aplikacija koje dolaze s MacBookom Pro koristi Touch Bar pa stvari koje radiš najčešće, poput slanja mailova ili oblikovanja dokumenta, sada radiš još brže. Touch Bar se mijenja u skladu s aplikacijom koju upotrebljavaš stavljajući odgovarajuće prečice u prvi plan. I aplikacije drugih proizvođača mogu iskoristiti prednosti Touch Bara.

fhz5

Napredna sigurnost

Touch ID omogućava ti da otključaš svoj MacBook Pro u tren oka. Omogućava ti i da brzo pristupiš postavkama sistema i zaključanim bilješkama, pa čak i da se prebacuješ s jednog na drugog korisnika – sve to samo jednim dodirom prsta.

Nova generacija sigurnosti

Svaki MacBook Pro ima Apple T2 Security Chip – drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare koji je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Tu je i koprocesor Secure Enclave koji pruža temelj za sigurno pokretanje sistema i kriptiranu pohranu. Čip spaja mnoge diskretne kontrolere u jedan, uključujući kontroler za upravljanje sistema, kontroler zvuka i kontroler SSD‑a.

Sve radi brže

MacBook Pro ima munjevito brzi SSD disk čije se sekvencijalno čitanje ubrzava do 3,2 GB/s. 16-inčni model ima SSD do 4 TB (moguća konfiguracija i do 8T), dok 13-inčni MacBook Pro s ima SSD do 2 TB. To je dovoljno prostora i za najveće datoteke, poput medijateke krcate fotografijama i videoprojektima. Pokretanje računara, rad u nekoliko aplikacija istovremeno i presnimavanje ogromnih datoteka — sve se odvija u tren oka. S Apple T2 Security Chipom svi se tvoji podaci šifriraju, automatski i odmah.

Thunderbolt 3, najmoćniji i najsvestraniji priključak dosad.

Thunderbolt 3 kombinuje veliku propusnost i svestranost standardnog USB‑C priključka u jedan univerzalni i vrlo moćan priključak. Sa samo jednim konektorom možeš puniti uređaje te prebacivati podatke i videozapise brzinama do 40 Gb/s, što je dvostruko brže od Thunderbolta 2. Svi modeli MacBooka Pro imaju do četiri priključka raspoređena na obje strane računara, za maksimalnu praktičnost. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabela ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 jednak je sa svih strana pa će se savršeno prikopčati kako god ga okreneš.

Slika i zvuk

Retina ekran na MacBooku Pro najbolji je ekran dosad viđen na nekom Mac laptopu. Sjajno LED pozadinsko osvjetljenje i visoki omjer kontrasta zaslužni su za tamnije crne i svjetlije bijele tonove. Podržava široki spektar P3 boja, što znači živopisnije zelene i crvene nijanse nego u sRGB paleti. Svaki MacBook Pro ima može se pohvaliti i True Tone tehnologijom. Balans bijele automatski se prilagođava temperaturi boje okolnog osvjetljenja radi prirodnijeg i ugodnijeg gledanja. MacBook Pro ima dinamičan audiostudio koji se čini znatno većim no što izgleda. Filmovi zvuče moćnije. Muzika ispunjava prostor. Tri ugrađena mikrofona jasnije hvataju tvoj glas u tri smjera za FaceTime pozive.

Apple Pencil

Sidecar jednostavnost i preciznost olovke Apple Pencil dovodi na Mac. Dizajniraj u Illustratoru, retuširaj fotografije u Affinity Photou ili stvaraj 3D modele u ZBrushu. Uz praktičnu bočnu traku tipke Command, Control i Shift su ti uvijek pri ruci.

Tastatura

Tastatura za MacBook Pro ima leptirni mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tipki od tradicionalnog mehanizma, kao i ugodnije tipkanje. Svaki MacBook Pro sada ima tastaturu za tiše tipkanje. Prostrani Force Touch trackpad pruža ti mnoštvo prostora za geste i klikove.