Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija?

Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung, Lee Byung-chul, čvrsto je vjerovao da će ona zauzimati posebno mjesto u istoriji tehnologije, o čemu svjedoči i izbor njenog imena, koje na korejskom jeziku znači “tri zvijezde” (sam – tri i sung – zvezda). Riječ “tri” predstavlja nešto veliko, brojno i snažno, dok je “zvijezda” simbol vječnosti.

I zaista, tokom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman uticaj na svijet digitalnih tehnologija, konstantno mijenjajući shvatanje pojma praktičnosti, a u cilju unapređenja efikasnosti svojih uređaja.

Neki  od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove kompanije bili su po mnogo čemu prvi u svijetu –  prisjetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio, smatran suviše velikim za to vrijeme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svijetu. To je samo dokaz da je Samsung oduvijek diktirao nove trendove i kreirao budućnost u domenu mobilnih tehnologija.

Osim toga, Galaxy S serija, koja je dospjela u sami vrh prije 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svijetu. Također, Samsung je ove godine kreirao prvu ikada trostruku rotirajuću kameru sa 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, čime je pomjerio granice mobilne fotografije.

Međutim, kompanija Samsung nije mijenjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na vještačkoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije. Slika savršene oštrine i sa mnoštvom detalja  omogućila je korisnicima da iz vlastitog doma uživaju u gledanju omiljenih serija i filmova, uz osjećaj kao da su u kinu.

Sad nam još preostaje da vidimo što je sljedeće što možemo očekivati od ovog IT giganta. U svakom slučaju, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja da brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama širom svijeta, baš kao što je to činio od samog početka.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, kompanija je odlučila da proslavi 50 godina postojanja donirajući vrhunske proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim. Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Pored društveno-odgovornih aktivnosti, kompanija će ovu važnu godišnjicu obilježiti i jedinstvenim ponudama koje je pripremila za svoje korisnike, u vidu promocija i vrhunskih servisnih akcija. Za više informacija posjetite : https://www.samsung.com/hr/offer/50-godina-promo-bih/  i https://www.samsung.com/hr/offer/smart-saving-bih/ .