Besplatno učitavanje: LUT Lažni prikaz boje FALSE COLOR za Lumix GH5 i GH5s

Lažna boja LUT (false color LUT) jedan je od najefikasnijih alata za monitoring ekspozicije i otkrivanje lažnih boja prilikom snimanja. Mnogo je efikasniji nego što je sama ZEBRA, ali u kombinaciji sa njom možete primjetiti momentalno sve potencijalne probleme sa ekspozicijom . Mnogi eksterni monitori imaju zadanu funkciju lažene boje (false color). U nastavku teksta se nalazi link sa kojeg možete učitati LUT na vašu SD karticu, a zatim u vaš GH5 ili GH5s. Naravno da bi mogli koristiti ovaj LUT morate imati u vašem uređaju učitan V log za GH5.

LUT-ovi lažne boje imaju  4 verzije:

V1: lažna boja kalibrirana za standardni profil slike

V2: lažna boja kalibrirana za standardni profil slike pri opacity (neprozirnosti) od 50%

V3: lažna boja kalibrirana za V-Log L

V4: lažna boja kalibrirana za V-Log L pri 50% opacity (neprozirnosti)

Link za besplatno učitavanje

(ako ne želite da doinarate  ostavite 0 USD i kliknite samo na kupiti i upišite vaš e mail na koji će vam se poslati besplatni link za učitavanje)

Aplikacije koje podržavaju ovaj LUT: Adobe Photoshop (CS6 and +), Adobe After Effects (CS6 and +), Adobe Premiere Pro (CS6 and +), Adobe SpeedGrade, Avid Media Composer (7 i više ), NUKEDaVinci Resolve, Assimilate ScratchEdius (8 i više ), CyberLink, ColorDirector (4 i više ), Final Cut Pro X, Sony Vegas (12 i više ), Wondershare Filmora, Affinity Phot, HitFilm 4, Video LUT (iPhone,iPad), LumaFusion (iPhone, iPad)

Na ovome linku možete vidjeti kako se koristi lažna boja.

Kolor sistem:

Video na kojem možete vidjeti Adam Rickmana kako koristi false color na svom GH5 fotoaparatu