G7X mark III fotoaparat sa mnoštvom noviteta

Canon bi trebao da izbaci na tržište novi G7X mark III fotoaparat. Zvanične potvrde iz Canona zasada nema, ali se u fotografskim krugovima već uveliko govori o ovom novitetu. Njegov predhodnik G7X mark II se pokazao jako dobrim. Ovaj model je omiljen kod vlogera, ali su imali i nekolilo zamjerki koje Canon s ovim novim modelom pokušava da ispravi.

Jedna od zamjerki je bilo snimanje 4K videa, kao i 3.5 mm ulaz za eksterni mikrofon i slušalice. Novi G7X mark III će moći da snima 4 K video i imaće ulaz za eksterni mikrofon. Za sad ne znamo da li će imati ulaz za slušalice.

LCD ekran, kako smo saznali, i dalje će se otvarati na gore (flippy out), a blic će biti postavljen na isto mjesto kao i na G7X mark II. Osim što će moći snimati 4K video (3840 x 2160)  ovaj model će imati mogućnost snimanja video 1080p u 120 fps. G7X mark III nema tražilo i hotshoe. Instalacija eksternog mikrofona će se morati raditi na drugi način (možda mikrofon koji nema kabl nego samo džek koji direktno ide iz mikrofona i naravno bubice mikrofoni koji se stavljaju na rever ili kravatu).

Ovaj fotoaparat će imati 4.2 x  stabilizovani zum objektiv 8.8 – 36.8 mm (full frame 24-100 mm) i odličan promjenjivi otvor blende od f/1.8 – 2.8