Samsung na CES-u otkriva budućnost ekrana sa inovativnom modularnom mikro LED tehnologijom

Samsung otkriva nove mikro LED veličine, oblike i konfiguracijekoji pomiču granice tradicionalnih televizijskih ekrana na događaju First Look

fl2019_8k_picture_quality

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije inovacije u modularnoj tehnologiji Micro LED ekrana tokom godišnjeg događaja „First Look CES“ u Aria Resort & Casino u Las Vegasu. Nova, revolucionarna Micro LED tehnologija, uključuje: novi 75-inčni ekran, 219-inčni „The Wall“, kao i druge različite revolucionarne veličine, oblike i konfiguracije za novu generaciju modularnog Micro LED ekrana.

„Već decenijama, Samsung je predvodnik inovacija na novim generacijama ekrana“, rekao je Jonghee Han, predsjednik Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics. “Naša Micro LED tehnologija je na čelu sljedeće revolucije ekrana sa inteligentnim, prilagodljivim ekranima koji se ističu u svakoj kategoriji performansi. Samsung Micro LED nema granica, samo beskrajne mogućnosti. ”

 Mikro LED sa 75” i The Wall sa 219”

 Uz najmoderniju tehnologiju i modularne mogućnosti, Samsung-ovi LED ekrani pružaju neuporediv kvalitet slike, svestranost i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani sastoje se od pojedinačnih mikro LED modula, koji sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova i emituju sopstveno svjetlo da bi proizveli briljantne boje na ekranu – pružajući neuporediv kvalitet slike koji nadmašuje bilo koju tehnologiju prikaza koji su trenutno dostupni na tržištu.

fl2019_2019_219_the_wall_ux

 Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, hvaljeni i nagrađivani 146” Micro LED ekran. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je uspio stvoriti zapanjujući 4K Micro LED prikaz u manjem, više prihvatljivom faktoru oblika.

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED-a, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini ekrana koja korisnicima omogućava prilagođavanje da stane u bilo koju prostoriju ili prostor. Dodavanjem mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj prikaz na bilo koju željenu veličinu. Modularna funkcionalnost Micro LED-a korisnicima će u budućnosti omogućiti stvaranje vrhunskog ekrana čak i na nepravilnim veličinama ekrana 9×3, 1×7 ili 5×1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

Samsungova Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik ekrana. Čak i kada dodajete više modula, Samsungovi Micro LED ekrani mogu skalirati kako bi povećali rezoluciju – sve dok držite konstantnu gustoću piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9, do 21: 9 filmova širokog formata, te do nekonvencionalnih odnosa kao što su 32:9, ili čak 1:1 – bez kompromisa u kvalitetu slike.

 Konačno, budući da su mikro LED ekrani bez okvira, nema granica između modula čak i kada dodate još. Rezultat je besprijekoran, zapanjujući efekt beskonačnog bazena koji omogućuje da se ekran elegantno uklopi u bilo koju životnu sredinu. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

Samsung Smart televizori podržavat će aplikacije iTunes Movies i TV Shows te AirPlay 2

Kompanija Samsung Electronics najavila je danas da će ovog proljeća ponuditi aplikacije iTunes Movies i TV Show i Apple AirPlay 2 podršku na Samsung Smart TV 2019 modelima. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmware-a. Nove aplikacije iTunes Movies i TV Shows debitovat će na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna na Samsung Smart TV u 190 zemalja širom svijeta.

samsung tv_airplay 2

Sa novim aplikacijama iTunes Movies i TV Shows na Samsung Smart televizorima, korisnici će moći pristupiti svojoj postojećoj iTunes biblioteci i pregledavati iTunes Store kako bi kupili ili iznajmili na stotine hiljada filmova i TV emisija – uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. Aplikacije iTunes Movies i TV Shows će raditi besprijekorno sa Samsungovim Smart TV uslugama, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, kako bi stvorili dosljedan doživljaj preko Samsungove platforme.

Sa podrškom za AirPlay 2, Samsungovi korisnici će moći bez poteškoća reproducirati videozapise, fotografije, muziku i još mnogo toga od uređaja kompanije Apple direktno do Samsung Smart TV-a, uključujući televizore QLED 4K i 8K, Frame i Serif televizore, kao i druge Samsung uređaje UHD i HD modela.

Kao svjetski lider na televiziji već 13 godina, Samsung Smart televizori postali su jedna od najvećih zabavnih platformi dostupnih na tržištu.

„Ponosni smo što sarađujemo sa vodećim industrijskim liderima kako bismo isporučili najširi spektar sadržaja na našoj Smart TV platformi“, rekao je Won-Jin Lee, izvršni potpredsjednik, Visual Display Business-s u kompaniji Samsung Electronics. “Donošenje više sadržaja, vrijednosti i funkcionalnosti otvorene platforme, korisnicima Samsung televizora i Appleovim korisnicima putem aplikacije iTunes i AirPlay, idealno je za sve.”

fl2019_jh_han_speech

“Radujemo se što ćemo iTunes i AirPlay 2 iskustvo donijeti na još više korisnika širom svijeta putem Samsung Smart TV-a, tako da korisnici iPhone, iPad i Mac računala imaju još jedan način da uživaju u svom omiljenom sadržaju na najvećem ekranu u svojoj kući”, rekao je Eddy Cue, viši potpredsjednik za Internet softver i usluge kompanije Apple.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s