Nova DJI OSMO Pocket kamera

DJI, specijalizovan za proizvodnju dronova, upravo je izbacio na tržište kameru OSMO Pocket, koja bi trebala da bude alternativa novoj GoPr Hero 7 Black kameri. DJI Osmo Pocket stavlja akcenat na stabilizaciju slike sa tri ose OSMO.

Dizajn kamere je potpuno promjenjen, ali je koncept ostao isti. Kamera je zašarafljena za neku vrstu ručke. Veličina ručke je 12 cm, što je mnogo diskretnije od starog modela koji je imao ručku veličine 26 cm. Na ručki se nalazi ekran osjetljiv na dodir i koji omogućava da pratite ono što snimate i pregledate snimljeni materijal. Trajanje baterije je dva sata.

Ova kamera ima senzor od 1 / 2, 3 inča (12 megapiksela) i može da snima 4K u 60 slika po sekundi. Kvalitet snimka bi trebao da bude kao kod drona Mavic Air. DJI OSMO Pocket se putem USB  C Lightning ulaza može povezati na vaš smartfon.

osmo-pocket-1

Ova kamera ima dosta interesantnih funkcija, kao  što je Activ Track koji omogućava da se fokusirate na subjekt i pratite ga. Takođe ima i funkciju Face Track, koja radi na istom principu, ali se fokusira samo na lice. Treba još napomenuti da ova kamera ima i funkcije Timelipse  i Panoramu. Nažalost ovaj model nema WiFi konekciju. Mora se doplatiti da bi se dobila WiFi funkcija.

OSMO Pocket kamera će koštati cca 350 EUR ili 700 KM.

Pogledajte odličan test i prezentaciju koji je uradio Casey Neistat.