Mekline otvorio prodaju najnovijih iPhona u BiH

AAR Mekline u Sarajevu je danas, istovremeno sa svim ostalim zemljama svijeta,  započeo prodaju najnovijih pametnih telefona – iPhona XS, iPhona XS Max, iPhona XR.

iPhone XR ima LCD ekran veličine 6.1” (stvarno vidljivo područje je manje), 3 GB radne memorije, a kapacitet skladištenja je 64, 128, 256 G. Ovaj telefon dolazi sa novim i unaprijeđenim video i foto performansama, novim inteligentnim i brzim  čipom A12 Bionic koji omogućava 50 % brži rad grafike. Model XR ima jednu zadnju kameru od 12 Mpx i njen otvor blende je  f/1.8,  optičku stabilizaciju slike i mogućnost snimanja 4K videa 60p (3840 x 2160) .Pametni HDR  izvlači više detalja iz svjetla i sjene koji su jasno vidljivi na vašim fotografijama. Novi senzor bi trebao dati vjerniji prikaz boja  i da smanji šum na fotografijama koje su urađene pri slaboj svjetlosti. Bokeh efekat je poboljšan , a ima i mogućnost zamućenja pozadine u portret modu, što fotografijama daje profesionalni izgled, a omogućena je takođe i kontrola dubine. Prednja (selfi) kamera na XR je od 7 Mpx, otvora blende f/2.2. Može da snima Full HD video 1080p do 60 slika u sekundi.

Usporedite X, Xr, Xs
Usporedite X, Xr, Xs

Mekline svojim kupcima nudi dvije godine garancije, dodatnu “Mekline Care” garanciju te mogućnost kupovine na rate.

Mekline je početak prodaje novih iPhone modela obilježio prezentacijom u svojim prostorijama, pod sloganom “Život u boji”.Svaki kupac koji je došao na današnji događaj na poklon je dobio JBL GO 2 zvučnik u boji kupljenog iPhone XR. P1120264