Novi iPhone XS i XR

U Bosni i Hercegovini se ovih dana pojavio novi iPhone XS i XR  sa svojim precizno urađenim okvirima od nehrđajućeg hirurškog čelika, otporni na vodu i prašinu. Ova dva telefona dolaze  sa novim i unaprijeđenim video i foto performansama, novim inteligentnim i brzim  čipom A12 Bionic koji  omogućava 50 % brži rad grafike. Dvojna kamera kod modela XS  f/1.8 (široki objektiv) i druga f/2.4k (telephoto)  u saradnji sa ISP procesorom  i Neural Enginom daje fotografijama nevjerovatan kvalitet. Model XR ima jednu zadnju  kameru od 12 Mpx i njen otvor blende je  f/1.8, a u oba nova iPhone modela postoji optička stabilizacija slike i mogućnost snimanja 4K videa 60p (3840 x 2160) .

Pametni HDR u oba modela izvlači više detalja iz svjetla i sjene koji su jasno vidljivi na vašim fotografijama. Novi sensor bi trebao dati vjerniji prikaz boja i da smanji šum na fotografijama koje su urađene pri slaboj svjetlosti. U oba modela je poboljšan bokeh efekat, a ima i mogućnost zamućenja pozadine u portret modu koja fotografijama daje profesionalni izgled, a omogućena je takođe kontrola dubine. Prednja (selfi) kamera na XS i XR je od 7 Mpx, otvora blende f/2.2. Može da snima Full HD video 1080p do 60 slika u sekundi.

Model iPhone XS je izašao u verziji XS i XS max. Imaju super retina OLED ekrane veličine 6.5” za XS Max i 5.8” za XS,  mada je stvarno vidljivo područje manje.

XS i XS max

Kapacitet skladištenja za XS i  XS max su isti: 64 GB, 256 GB i 512 GB.

Radna memorije (RAM) za oba modela je 4 GB.

iPhone XR ima LCD ekran veleičine 6.1”  ekran (stvarno vidljivo područje je manje), 3 GB radne memorije, a kapacitet skladištenja je 64, 128, 256 GB

XR

Sve ostale detalje vezane za ove modele možete pogledati ovdje: iPhone XS   iPhone XR