Nova vodootporna kamera LUMIX FT7

 

Fotografije Panasonic

Za sigurno i potpuno uživanje na skijanju, planinarenju, plivanju ili ronjenu na tržištu se pojavila još jedna vodootporna kamera Panasonic LUMIX FT7. Ovu kameru nismo imali prilike isprobati, pa zato ovaj tekst ostaje samo informativnog karaktera. Dizajn Lumix FT7 foto kamere  je otporan na prašinu, udarce sa visine od dva metra , na pritisak do 100 kg i smrzavanje na temperaturi do minus 10 C.  Sa ovom kamerom  je moguće snimati na 30 metara dubine. Idealna je za snimanje zimskih sportova, planinarenja, kao i podvodno snimanje za koje se ne treba imati vodotporno kućište. Sa svojim senzorom 1/2.3 MOS rezolucije 20.4 megapixela može da snima video i fotografije u slabo osvjetljenim uslovima. Lumix TS7 ima visoko kvalitetan 28mm široki objektiv  F3.3 – 5.9 sa optičkim zumom 4.6 x

Sa ovom kamerom koja ima 22 filtera možete da kreirate raličite efekte. Imate mogućnost panoramskog snimanja, a takođe sa njom možete da snimite odlične 4K video snimke 30 slika u sekundi, kao i 4K  fotografije.

3-inčni LCD ekran s 1 040 000 tački i novom inteligentnom LCD tehnologijom osigurava neprekidnu vidljivost i u sedam faza prilagođava osvjetljenost za razne uslove osvjetljenja. Lumix FT7 ima vrhunsko 0,2-inčno tražilo [LVF], a punjenje baterije se vrši putem AC ili  USB punjača baterije. Trajanje pune baterije je 300 snimaka, a moguća je i  Wi-Fi 2.4GHz (IEEE802.11b / g / n) povezivost.

Cijena ove foto kamere je cca 500 EUR ili cca 1000 KM.