Novi Sony džepni projektor za poboljšani audio-vizuelni doživljaj

Kompanija Sony saopštila je da prenosivi projektor MP-CD1 stiže u Evropu na proljeće. Uređaj koji staje u šaku može da projektuje sadržaj dijagonale od 120 inča sa udaljenosti od oko 3,5 metra. Ovaj raznovrstan projektor, težine samo 280 grama, odmah pretvara bilo koju površinu u široki ekran i radi gotovo nečujno, što ga čini savršenim za poslovne prezentacije na terenu, video igre, događaje na otvorenom ili filmske večeri sa porodicom.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Živahni ekran projektora koristi DLP® IntelliBright™ tehnologiju[i], koja posjeduje napredne algoritme za obradu slika kako bi se povećala osvijetljenost bez povećavanja potrošnje baterije.

Jedinstveni dizajn projektora omogućava mu da smanji toplotu i zadrži visoku osvijetljenost, a za džepno izdanje uređaj je dobio priznanje iF 2018 Design Award. Osvijetljenost od 105 ANSI lumena i ugrađena baterija kapaciteta 5.000 mili amper sati, korisnicima omogućava da projektuju jasne i svijetle slike u trajanju do dva sata. Vrijeme korištenja može da se produži jednostavnim punjenjem preko standardnog USB-C porta, čak i dok je uređaj u upotrebi, te nema potrebe da nosite AC adapter, koji se ionako lako zaboravlja. Ako se koristi na otvorenom, projektor MP-CD1 lako može da se dopuni preko prenosivog punjača.

Sa super brzim pokretanjem od 5 sekundi i mnoštvom jednostavnih opcija povezivanja preko HDMI veze, sadržaj se može preuzeti iz različitih izvora, uključujući PC ili čak PlayStation i da se podijeli sa svima koji su u prostoriji za samo nekoliko sekundi. Ovo eliminiše bilo kakvo narušavanje kontinuiteta poslovnog sastanka, a opcioni HDMI uređaj (dongle)[ii] omogućava bežično povezivanje sa raznim uređajima, poput pametnih telefona i tableta za gledanje sadržaja, zahvaljujući istovremenom napajanju sa USB porta na (dongle) čak i tokom projekcije.

Auto keystone korekcija uređaja obezbjeđuje prikaz na cijelom ekranu bez izobličenja, čak i kad se projektuje iz ugla, dok dinamički režim slike povećava optimalnu osvijetljenost i zasićenost slika i video zapisa. Standardna utičnica za stativ se nalazi na donjoj strani uređaja što olakšava projekcije na bilo kojoj površini – čak i na plafonu.

Projektor MP-CD1 će biti dostupan od aprila 2018. godine, po cijeni od oko 500 eura.

Specifikacije

Naziv modela MP-CD1 prenosivi projektor
Projektovana veličina slike Maksimalno 120 inča prilikom projekcije sa udaljenosti od 3.45 metara
Kontrastni odnos 400:1
Izlazna rezolucija 854 x 480
Reproduktivnost boja Paleta od 16.770.000 boja
Težina Približno 280 grama
Kontinuirano vrijeme projektovanja (sa punim kapacitetom punjenja) Približno 120 minuta (kada je potpuno napunjena baterija i bez napajanja)
Dimenzije (Š x V x D) Približno 83 x 16 x 150 milimetara
Dodatna oprema Futrola (1)

HDMI kabl dužine 1 metar (1)

USB-C kabl dužine 1 metar (1)

Micro USB za USB-C adapter (1)

[i] DLP IntellibrightTM je zaštitni znak kompanije Texas Instruments

[ii] HDMI uređaj (dongle) ne proizvodi kompanija Sony. Dostupan je na slobodnom tržištu