Voigtländer objektivi za kristalni video i fotografiju

Za sve one koji žele besprjekoran kvalitet fotografije i video slike, a koriste fotoaparate sa MicroFour 4/3 senzorom, a to su najčešće Panasonic Lumix i Olympus, proizvođač objektiva Voigtlander ima riješenje.

Vrhunski brzi objektivi sa velikim otvorom blende od f 0,95, što je za fotoaparate sa MicroFour4/3 senzorom više nego korisno. U većini slučajeva ako sa tim fotoaparatima koristimo objektive sa malim otvorom blende, fotografija ili video slika često u mračnim prostorima nisu oštre i ima dosta šuma. Podizanjem ISO-a snimak se može još više degradirati, pa je zato preopručljivo imati objektive sa velikim otvorom blende, kao što su objektivi Voigtlander Noktron.

Na tržištu postoje četiri Voigtlander Nonktron objektiva :

10,5 mm / F 0,95 Nokton aspherical

17,5 mm / F 0,95 Nokton aspherical

25 mm / F 0,95 Nokton II

42,5 mm / F 0,95 Nokton

Voigtländer MF objektivi

Malo su teži nego fiksni objektivi istog raspona, od proizvođača Panasonic Leica ili Olympus Zuiko, ali oni za sada ne prave objektive sa otovorom blende kao što to radi Voigtlander. Moramo napomenuti da Voigtlander objektivi nemaju stabilizaciju i auto fokus, ali za majstore fotografije i videa to previše nije ni bitno. Ovi objektivi su namjenjeni prije svega profesionalcima, a pošto nisu preskupi, i mnogi amateri ih uvrštavaju u svoju kolekciju.

Cijena ovih objektiva je relativno pristupačna, cca 780 – 850 EUR ili cca 1600 KM – 1700 KM. Sve zavisi za koji raspon objektiva se odlučite.

Voigtlander osim MicroFour objektiva proizvodi i E Mount, VM i SL objektive.