Panasonic GH5S novi fotoaparat za visoki kvalitet videa

Prije nekoliko dana Panasonic je predstavio novi fotoaparat LUMIX DC-GH5S. Sudeći po dostupnim specifikcijama, LUMIX DC-GH5S mnogo obećava. Namjenjen je prije svega za snimanje videa. Trebao bi biti fotoaparat koji može da pri slaboj svjetlosti snima video sa mnogo manje šuma nego njegov mlađi brat GH5, koji je također dobar mirroless fotoaparat, ali mu je snimanje videa pri slaboj svjetlosti mana koju su profesionalci zamjerali Panasonicu.

Panasonic je u DC-GH5S razvio novi senzor 10,2 megapiksela, koji je manji od onoga u GH5, ali sa dvojnom tehnologijom Dual Native ISO može da poboljša kvalitet snimka pri lošem osvjetljenju. Ima dva sklopa koja pojačavaju signal. Jedan pri jačoj svjetlosti, a drugi pri slabijoj. V-Log (profil namijenjen snimanju videa velikog dinamičkog raspona) je tvornički instaliran u ovome fotoaparatu, za razliku od GH5 za koji se morao kupiti. GH5S može takođe da snima u DCI 4K rezoluciji (4.096×2.160) do 60 slika u sekundi što je isto tako jedna novina.

GH5S nema stabilizaciju unutar tijela, pa je snimanja u pokretu preporučljivo raditi sa nekim mehaničkim stabilizatorom.

 

Detaljne specifikacije za ovaj fotoaparat možete vidjeti:

https://www.panasonic.com/hr/consumer/fotoaparati-i-videokamere/lumix-g-dslm-fotoaparati/dc-gh5s.specs.html